Volksdansgroep OriŽnt weer uitgenodigd voor de OriŽnt

De Culemborgse Volksdansvereniging OriŽnt heeft de afgelopen weken een uitnodiging ontvangen uit Zuid Korea om daar deel te nemen aan het Seong Nam International Folklore Festival. Het wordt voor de vierde keer gehouden en heeft inmiddels 56 deelnemende groepen uit 52 landen op bezoek gehad.
Deze uitnodiging is een gevolg van het bezoek in oktober 2001 aan een internationaal festival in China, waar naast vele andere buitenlandse groepen zoals MoldaviŽ, GeorgiŽ, Egypte, Amerika, de Cook Islands, ook The Seoul Performing Arts Company of Korea, een zeer bekwame maar ook zeer vriendelijke groep uit Seoul aanwezig was. Blijkbaar hebben de Hollandse dansen ook op deze professionele groep ook veel indruk gemaakt, zodat ze de Culemborgse groep voorgedragen hebben voor deelname aan dit internationale festival in hun eigen land. De eerste uitnodiging kwam al een jaar geleden voor deelname aan het festival in sept. 2003, maar door gebrek aan voorbereidingstijd is toen gevraagd om een uitnodiging voor september 2004. Er is wel een heel informatiepakket met video en foto's naar Korea gestuurd en daarop kwam de 1e week van december de officiŽle uitnodiging voor 2004.
Dat wil dan dus zeggen dat de dansen en kostuums door de organisatie zijn goed gekeurd om aan zo'n groot internationaal festival te mogen mee doen. Op zich is dat al een hele eer, voor onze amateurvereniging uit Culemborg, want vaak weet je je dan toch in het gezelschap van dansacademies en professionele groepen uit andere landen.

Het festival blijkt echter dit jaar al in mei plaats te vinden in plaats van in september, waar de groep op gerekend had. Dit geeft voor de mensen in het onderwijs betere vooruitzichten om vrij te krijgen dan de oorspronkelijke planning in september. Echter de tijd om de benodigde financiŽn bij elkaar te krijgen is nu veel korter. En dat er veel geld voor nodig is mag duidelijk zijn. De verblijfskosten in Zuid Korea worden door de organisatie betaald, maar de vliegtickets en alle andere bijkomende kosten moeten door de vereniging zelf worden opgebracht. Voor de vorige reis naar China mocht de groep rekenen op een behoorlijke bijdrage van o.a.. het Fonds voor de Amateurkunst, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Heinfonds en deze organisaties zullen ook voor deze reis weer benaderd gaan worden. Met de koreanen in China in oktober 2001
Er is echter ook altijd een behoorlijke eigen bijdrage van de groep vereist en die zal door acties en dergelijke opgebracht moeten worden. Alle leden van de presentatiegroep en ook het orkest Vranje, dat weer bereid is om mee te gaan, zijn echter uitermate enthousiast en komen spontaan met allerlei ideeŽn voor acties.
De eerste actie heeft plaatsgevonden op de Kerstmarkt op zondag 21 december, toen werd de mogelijkheid geboden om met de Kerstman op de foto te gaan in het oude Stadhuis op de markt van Culemborg. Leden van OriŽnt waren in folkloristische kostuums op de markt aanwezig om het winkelende publiek op de actie attent te maken en het was natuurlijk ook mogelijk om met een van hen op de foto te gaan.

Voor inlichtingen, aanvragen voor een optreden of een andere vorm van sponsoring houden wij ons natuurlijk van harte aanbevolen. Lisette Couwenberg tel. 0345-518439 of email orient@zonnet.nlKlik hier voor een lijst met de deelnemers
Klik hier voor foto's van de voorbereidingen voor Korea

Sponsers van onze reis naar Korea: