Korea nieuwtjes

Woensdag 10 Maart:
Eindelijk weer een positief bericht op financieel gebied voor de Koreagangers. Na de afwijzing van de subsidieaanvraag van het Prins Bernhard fonds kwam deze week de beslissing van het Fonds voor de Amateurkunst en Podiumkunsten: onze aanvraag is gehonoreerd en samen met het al toegezegde bedrag van het KF Heinfonds hebben we nu een aardig bedrag aan subsidie binnen. Als daar dan nog de bedragen van de acties (Kerstfoto, kalenders, loterij en stroopwafels) bij komen dan kunnen we toch wel met een gerust hart de reis doorzetten.

Zondag 7 Maart:
De eerste oefenzondag samen met het orkest Vranje van 9.00 tot 13.00 uur in 't Praathuis. Na de repetitie moesten er nog recente foto's gemaakt worden van de leden van het orkest die meegaan naar Korea. We hebben daarvoor een plekje uitgezocht aan de Lek met uitzicht over ons mooie rivierlandschap.

 


Zaterdag 6 Maart:
Een paar foto's van het bezoekje aan Marken van de kostuumdelegatie onder leiding van mevrouw Luutje de Waart. Zij heeft 34 jaar in/op Marken gewoond en daar al die tijd ook de oorspronkelijke dracht gedragen en woont nu al weer een aantal jaren in Culemborg. Zij heeft aangeboden om onze 4 Markermutsjes te wassen en samen met ons weer in elkaar te zetten (zo'n mutsje bestaat uit vele losse onderdelen) en de 2 nieuwe mutsjes voor onze groep te maken. We hebben zaterdag 6 maart bijna 2 uur in het kleine winkeltje gestaan om stofjes, bandjes en kantjes uit te zoeken voor 2 compleet nieuwe Markerkostuums en voor 6 nieuwe schortjes, zodat het geheel nog authentieker wordt en toch ook weer een geheel vormt.

Dinsdag 24 Februari:
Kostuum aanpassingen: Dinsdagavond 24 febr. was erg interessant en we hebben weer een heleboel bijgeleerd over het leven op het eiland Marken en alle verschillende onderdelen van het kostuum. Zaterdag 6 maart gaat dezelfde delegatie samen met mevr. Luutje de Waart naar Marken om verschillende stoffen, bandjes en onderdelen aan te schaffen, zodat we snel verder kunnen met het maken van 2 nieuwe kostuums en enkele nieuwe kostuumonderdelen voor de 4 al bestaande kostuums.