De voorbereidingen voor Korea: stand van zaken april 2004

Hoewel we al vele maanden geleden begonnen zijn met de voorbereidingen, moet er deze laatste weken nog heel veel worden geregeld. Zo wordt de dansen nu elke week 2 keer geoefend. We voeren namelijk niet alleen een aantal verschillende Nederlandse dansen uit, maar hiervoor zijn ook nog eens choreografieën van verschil-lende lengtes gemaakt door onze dansleidster Petra van Koelen. De organisatoren in Korea hebben namelijk een heel strakke planning voor de diverse voorstel-lingen, zodat we soms slechts 10 minuten mogen dansen, en andere keren weer een volledige serie van 20 minuten.

Ook de musici van orkest Vranje zijn al diverse keren bij elkaar geweest om samen de muziek door te nemen, en komen nu regelmatig naar Culemborg om met de dansers samen te oefenen.

Dan zijn er natuurlijk nog de kostuums: er worden nieuwe rokken en zelfs enkele compleet nieuwe kostuums gemaakt, en dankzij de hulp van Mevrouw de
Waart (die zelf lang op Marken gewoond heeft) zijn onze Markense mutsjes weer als nieuw. De klompen worden geschuurd of zijn vernieuwd, de schortlengtes worden weer perfect gelijk gemaakt, en ook de make-up setjes worden weer aangevuld.

Voor de reis is vervoer naar Schiphol geregeld, inclusief een noodnummer voor wie onderweg in de file of trein dreigt vast te lopen. De muziekinstrumenten, kostuums, en de "hulpmiddelen" (zoals onze meiboom) worden gewogen en gemeten voor onze bagagelijsten, en er is een email lijst gemaakt met adressen van wie op de hoogte wil blijven van onze belevenissen.

Behalve met het dansen en inpakken, zijn we ook nog druk met het verkopen van pakjes overheerlijke stroopwafels en van loten voor de loterij met
schitterende prijzen. Op die manier wordt het gat in ons reisbudget weer wat verkleind...