Werelddans voor kinderen vanaf 8 september 2005

 

Werelddans voor kinderen bij Volksdansgroep Oriënt

Het jaar 2005 is het jaar van de Folklore. Voor Volksdansgroep Oriënt genoeg reden om weer met kindergroepen te beginnen.

In september zullen er onder leiding van Eva Dugger twee kindergroepen starten. Een groep voor 4 tot 6 jarigen en een groep van 6 t/m 8 jarigen. Er is een kans dat er later voor kinderen boven de 8 ook een groep zal starten.

Eva Dugger, zelf moeder, heeft jarenlang internationale danservaring, danst in een zigeunerdans theatergroep Maljaki Luludji en heeft op 26 juni examen gedaan voor de 3-jarige zigeunerdansopleiding Romano Kheljipo. Zij liep stage bij de recreantengroep van Oriënt en heeft zelf voorgesteld om weer met kindergroepen in Culemborg te mogen starten.

Tijdens Dance City van Culemborg Bijvoorbeeld op zondag 10 juli, verzorgde Eva een workshop kinderdansen van 16.00 uur tot 16.30 uur op het Jach, een leuke gelegenheid om al een keertje kennis te maken. Maljaki Luludji en Oriënt verzorgden die dag ook optredens op het Folklore Danspodium op de Markt.

De nadruk tijdens de lessen zal liggen op internationale volksdans, maar er zal ook ruimte zijn voor moderne dans, improvisatie en dansspelletjes. Zeker met de jonge kinderen zal veel met spel en improvisatie gewerkt worden. Op deze manier leren ze op een speelse manier de muziek kennen, ze zullen ritmegevoel ontwikkelen en vrij met hun lichaam leren bewegen.

Doordat Eva veel ervaring heeft met zigeunerdans zullen er ook regelmatig zigeunerdansen worden gedanst. Zigeunerdans is een ruim begrip. De zigeuners kwamen van oorsprong uit India en vestigden zich in zeer veel landen. Vaak gebruikten ze de dansen uit het land van vestiging en vermengde die met hun eigen dansen. Er ontstonden interresante, mooie vaak wervelende dansen. Dansen met een extra sausje.

Doormiddel van werelddans leren de kinderen meer over andere landen. Wat is er fijner dan samen plezier te maken met dans en zo begrip en respect te ontwikkelen voor andere culturen.

De lessen starten op donderdag 8 september met een speciale open les, in de gymzaal van Basisschool 't Praathuis aan de Meerlaan 26 te Culemborg.
Maar u bent op iedere andere donderdag natuurlijk even welkom!

Kinderen van 4 t/m 6 jaar dansen van 15.45 tot 16.30 uur
Kinderen van 6 t/m 8 jaar dansen van 16.45 tot 17.45 uur

Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met:

Eva Dugger: 0345-516138 of
Marina Braaksma: 0345-533977 (Bestuurslid Oriënt)