Gastdocent Bretons
Maandag 28 november 2004

 

Gastdocente Sibylle Helmer met Frans/Bretons bij Volksdansgroep Oriënt op maandagavond 8 november 2004

Regelmatig worden er bij Volksdansgroep Oriënt gastdocenten uitgenodigd die gespecialiseerd zijn in een danssoort die niet zo regelmatig gedanst wordt op de wekelijkse dansavonden.

Na het countryline, Hongaars en Iers van de afgelopen jaren is het nu de beurt aan de Bretonse dansstijl.
Sibylle Helmer is als lid van de tienergroep en later als dansleidster van de kindergroep haar danscarrière bij Volksdansgroep Oriënt begonnen. In 1990 heeft zij de LCA-kaderopleiding gedaan bij Bianca de Jong. Toen zij daarna een half jaar in Parijs woonde heeft zij kennis gemaakt met de Bretonse muziek en dans op een Fest-Noz, een Bretons dansfeest.

In de omgeving van Utrecht heeft zij veel lesgegeven aan volksdansgroepen als vaste docent en als vervanger, ook aan demonstratiegroepen. Door haar specialisatie Bretons heeft ze in het hele land, op Doe Dans en in het buitenland lesgegeven. Op het moment geeft ze ook les op de huidige kaderopleiding. Niet alleen de volksdans interesseert haar, maar alles wat met dans te maken heeft. Zo heeft zij van jongs af aan klassiek ballet, modern, tap, buikdans, renaissance en later salsa etc. gedaan. Maar de volksdans staat vooraan.
Voor de nieuwe Nederlandse cd 'Voetje voor voetje` maakte zij onlangs een dans ('De valse zeeman') op de gelijknamige prachtige muziek van Laïs. Bij de Culemborgse groep Oriënt is deze dans ingestudeerd en is ook gedanst op het festival in SeongNam Zuid Korea in mei 2004.

Maandag 28 november 2004
Thema-avond: Frans / Bretons o.l.v. Sibylle Helmer
Tijd: 20.00 uur tot 22.30 uur
Locatie: Gymzaal Lek en Linge, Multatulielaan 6, 4103 NM Culemborg
Toegang: Leden gratis, Niet-leden 5 euro
Info: tel. 0345-518439
E-mail: orient@zonnet.nl