Gastdocente Sibylle Helmer

16 november 2009

 

     
         
     
         
     
         

Maandag 16 november 2009

 

Dansavond Internationaal o.l.v Sibylle Helmer.

Op maandagavond 16 november 2009 organiseerde Volksdansgroep Oriënt Culemborg een dansavond Internationaal o.l.v. Sibylle Helmer.

Sibylle Helmer is als lid van de tienergroep haar danscarrière bij Volksdansgroep Oriënt begonnen en dus een goede bekende van Oriënt. Ze is niet alleen een regelmatige gast, ze heeft ook een aantal jaren meegedanst in de presentatiegroep en ze heeft een aantal jaren de kindergroepen onder haar hoede genomen.
Vanaf haar 13e jaar is ze al actief met diversen dansstijlen. Een paar jaar later geeft ze les aan kinderen en later ook volwassenen. Naast haar studie Frans rondt ze de kaderopleiding van het LCA af. Zo komt  Sibylle in Parijs in aanraking met de Bretonse dans.  Deze dansen heeft ze Oriënt een aantal jaren geleden reeds aangeleerd. In de omgeving van Utrecht heeft zij veel lesgegeven aan volksdansgroepen als vaste docent en als vervanger, ook aan demonstratiegroepen. Door haar specialisatie Bretons heeft ze in het hele land, op Doe Dans en in het buitenland lesgegeven. Op het moment geeft ze ook les op de huidige kaderopleiding. Niet alleen de volksdans interesseert haar, maar alles wat met dans te maken heeft. Zo heeft zij van jongs af aan klassiek ballet, modern, tap, buikdans, renaissance en later salsa etc. gedaan. Maar de volksdans staat vooraan.
Voor de Nederlandse cd 'Voetje voor voetje` maakte zij onlangs een dans (De valse zeeman) op de gelijknamige prachtige muziek van Lais. Bij de Culemborgse groep Oriënt is deze dans ingestudeerd en is ook gedanst op het festival in SeongNam Zuid Korea in mei 2004.
In september van dit jaar heeft ze een eigen cd uitgebracht met internationale dansen erop. Dit in samenwerking met diversen andere bekende docenten zoals; Bianca de Jong, Dick van der Zwan, Maurits van Geel en vele anderen.

Van deze cd heeft Sibylle Helmer ons op maandag 16 november nieuwe, mooie dansen aangeleerd. Natuurlijk was er voor belangstellenden de mogelijkheid een Cd (15 euro) of een Dvd (18 euro) aan te schaffen op deze avond.

Tijd: 20.00 uur tot 22.30 uur
Locatie: Gymzaal Lek en Linge, Multatulilaan 6, (zij-ingang) Culemborg
Toegang: Leden gratis Niet leden € 7,50
Voor meer info: Orient@zonnet.nl of 08jass@gmail.com