Optreden 17 september 2005

Festival Schollevaar Capelle a/d IJssel

 

Met speciale dank aan Jurrien Zoetemeijer uit Rotterdam voor de foto's

 

Mexicaans

 

Roemeens

 

 

 

 

 

 

Orkest Vranje

 

Hollands

 

Verslagje van de dag door Huub Bosch

 

Zaterdag 17 september 2005.

Nadat ik eerst in het winkelcentrum Schollevaar was bleek al snel dat daar alleen maar boodschappen werden gedaan. Had ik toch maar de Tom Tom meegenomen. Het wijkcentrum ligt er niet ver vandaan dus 10 minuten later werd ik dan verwelkomd door de klanken van de line dancers. Zelf vind ik daar niet zo veel aan, maar het is toch leuk te zien dat zoveel mensen er plezier aan beleven. Netjes hun dansje afgewacht en naar binnen. De eerste die ik tegenkwam was iemand van de organisatie met mijn Brabants Leven kostuum. Wel grappig om te zien, en ik had verder de hele middag het gevoel van ‘daar loopt iemand van Oriënt’. Een mooie ruime kleedkamer. Spullen geparkeerd en naar Vranje gaan kijken en luisteren. Leuk dat ze een eigen plek in het festival hadden. Hun muziek was aanstekelijk genoeg om kijkers mee te laten dansen. Daarna werd het Mexicaans gedanst. Er was veel publiek dat enthousiast meeklapte op de muziek.
Omkleden naar het Roemeens en toen kon ik zelf aan de bak. Het podium was een beetje klein, maar het liep allemaal prima. Ook hier weer een goed gevulde zaal. Na het eerste deel speelde Vranje nog drie nummers waarna we het tweede deel van de choreografie dansten.
Ons laatste optreden was het Hollands. Inclusief de Meiboom en dan ben je toch weer ruim 20 minuten aan het dansen. Dat we geen droge draad meer aan ons lijf hadden spreekt voor zich. En weer een enthousiast publiek.
Een uitstekend georganiseerd klein festival, met drie podiums. En de reactie van de organisatie mag er ook zijn.
Onze Hollandse dansen waren volgens Paul Lange een welkome afwisseling in het jaarlijkse programma (hij wist niet dat Hollands zo leuk kon zijn) en ook de gehuurde Brabants Leven kostuums waren bijzonder in de smaak gevallen.
Zo mogen er nog wel een paar optredens komen.
Huub

Meer info festival Schollevaar klik hier