Optredens: 12 juni 2004 Sint Maartensmaaltijd in Doesburg

De Stichting Manifestaties Martinikerk Doesburg organiseerde dit jaar de Sint-Maartensmaaltijd en de verzamel- en curiosamarkt op zaterdag 12 juni 2004.
De maaltijd is een middeleeuws festijn dat dit jaar voor de 23e keer werd georganiseerd. De gasten, afkomstig uit het hele land, kunnen genieten van veldsoep, brood en een stuk meloen. In de kerk zijn dan lange tafels gedekt waarop mooie veldboeketten staan.

 

 

Volksdansgroep Oriënt was dit jaar aanwezig met de Oud Hollandse choreografieën in Marker en Volendam kostuum.

Deze dansen werden tussen 11.00 en 16.00 uur verschillende keren in de kerk ten tonele gebracht.

 

Op de heenweg hadden de groepsleden last van een lange file, waardoor niet iedereen op tijd aanwezig kon zijn. Snelle en creatieve oplossingen werden verzonnen om toch met de aanwezige mensen het eerste optreden te kunnen verzorgen. Zo had Huub maar de helft van zijn kostuum en moest noodgedwongen in spijkerbroek meedansen. Hij en Lisette waren pas de dag ervoor terug gekomen van hun rondreis uit Korea, die zij aansluitend aan de festival deelname gemaakt hadden. Hun kostuums waren verdeeld over de andere leden mee terug naar Nederland gegaan en nu dus ook verdeeld in Doesburg aangekomen.

 


Ondanks de wat chaotische start werd het toch weer een gezellige dag, alhoewel het buiten wat minder fortuinlijk bleek voor de standhouders, die een ware windhoos te verduren kregen.

Klik hier

voor verslag 2011

voor verslag 2009

voor verslag 2006

 

voor verslag 2003