De Dickensmarkt 12 december in Tiel

Ja hoor, zo ongeveer de enige dag in december dat het ook overdag onder nul bleef en wij mochten buiten dansen!!
Het optreden op de Dickensmarkt in Tiel gaat zeker onze geschiedenis in als het koudste optreden ooit. Wij nog denken dat, als je maar flink danst en in beweging blijft, het dan wel meevalt! Mooi niet, het was echt koud! Vooral ook de leden van Vranje, ons orkest, hadden er erg veel last van, de vingers willen dan ook niet meer echt en ook voor de doedelzak bleek deze temperatuur niet geschikt. Maar ook voor het publiek was het te koud om op straat lang stil te staan en de meeste toeschouwers hielden het niet het hele optreden vol.


Heel erg jammer, want de winkeliersvereniging had het allemaal heel erg leuk georganiseerd, de straten waren helemaal in sfeer aangekleed, er hing zelfs overal was buiten, dwars over de straten heen. Er reed een paardenkoets heen en weer en overal liepen mensen rond in schitterende toepasselijke kostuums.


Onze omkleedruimte is ook het vermelden waard, want als presentatiegroep kom je op heel wonderlijke plekken terecht en we zijn wel wat gewend, maar in een heuse bakkerij omkleden, dat hadden we nog niet meegemaakt en was ook heel apart. Voor de kou hadden we van te voren al wel allemaal gezocht naar omslagdoeken, sjaals en handschoenen die bij ons kostuum kleurden en daar hebben we veel plezier van gehad.