Gastdocent Vassalis Arambatzakis - Grieks
Maandag 5 november 2018

 

 

Zaterdag 8 september tijdens het dansfestival op Open Monumentendag in het jubileumjaar vanwege Culemborg700, maakten wij kennis met de Griekse dansgroep Neraida. Het leek ons heel leuk om een keer samen te dansen en een gastles Griekse dansen te krijgen en dit alles werd zeer snel geregeld!

Hieronder de informatie over Neraida die van de groep was ontvangen voor Culemborg700:

Katerina en Vassilis, twee vrienden met veel passie voor de Helleense cultuur, dans en traditie kwamen regelmatig bij elkaar. Het plan ontstond toen om de opgedane kennis uit te breiden, maar vooral deze door te geven aan de volgende generaties en aan andere dans- en cultuurliefhebbers.
Zij wilden een groep waar eerlijkheid, gezelligheid, gelijkheid en respect voorop staan, waar iedereen welkom is en waar ook ruimte is voor persoonlijke groei en professionaliteit.
Dit alles in combinatie met traditie, muziek, geschiedenis en dans............. en Neraida Hellenic Dance is ontstaan!

Neraida betekent "fee" in het Grieks en de "Neraides" (feeën) staan in heel Griekenland bekend om hun vaardigheden.
Als u aan een Helleen vraagt: wat betekent Neraida? Dan krijg je als eerste een glimlach en daarna als antwoord: 'dansen en plezier'! En dat is precies wat Neraida wil overbrengen!

Zij streven ernaar de Griekse danstraditie zo puur mogelijk te houden, dat houdt in dat er tijdens de lessen veel ruimte is voor de verhalen rondom de dansen, de oorsprong, de betekenis enzovoorts.
Ondertussen hebben ze een zeer gevarieerde groep, oud en jong, iedereen danst samen en met veel respect voor elkaars cultuur. Typisch Neraida!!

   
   
   
   
   
   
Best wel veel hele leuke dansen gedaan, deze avond!