Macedonische dans bij Oriënt.

Volksdansgroep Oriënt had voor maandagavond 11 november de bekende dansspecialist Paul Mulders uitgenodigd. Paul Mulders kwam op zijn gedreven manier Macedonische dansen aanleren.
Hij was een leerling van de beroemde gaida speler en dansdocent Pece Atanasovski. Bijna 20 jaar studeerde en danste hij bij Pece, die hij ook vele zomers assisteerde. Gedurende die jaren reisde Paul regelmatig naar Macedonië waardoor hij een grote kennis van de taal en de cultuur heeft verkregen. Ook nu schoolt hij zich nog regelmatig bij in de Balkan.
Paul is didactisch zeer bekwaam en hij verstaat het als geen ander om zijn lessen met humor en anekdotes tot een bijzondere ervaring te maken. Zijn manier van lesgeven spreekt velen aan. Het repertoire van Paul bevat naast het vele dansmateriaal van Pece, ook talrijke door hem zelf verzamelde dansen. In de workshop kwamen beide aan de orde.
De avond werd gehouden in de gymzaal van ORS Lek en Linge, Multatulilaan 6 in Culemborg. (ingang achter het brugklasgebouw), aanvang 20.00 uur – 22.30uur, entree voor niet leden € 10,00.

Meer informatie over Paul Mulders:

http://www.steigan.net/Syncoopnieuws/archief/2009/05.html

 

Het was een hele leuke avond met mooie dansen en een duidelijke en energieke uitleg!

Waar ligt wat ...... met kaart erbij!

   
         

Vlag van Macedonië (toevallig ook de kleuren van Culemborg)

 
 
 
   
Uitleg van de speciale folklore handgreep...      
   
       
   
       

Het programma van de avond.