Volendamse kostuums worden nog mooier gemaakt!

 

Een drukke tijd voor de presentatiegroep om de nieuwe Volendamse Kletjes (de zwarte jakjes) af te krijgen voor het optreden op zaterdag 29 oktober tijdens de Platformdag.

Petra heeft instructies van Mevrouw Steur uit Volendam gekregen en we maken ze nu (bijna) helemaal met de hand. Alleen de naden om de panden en mouwen aan elkaar te stikken zijn met de machine gedaan, maar het afwerken van die naden, band op zetten, zomen, haakjes en oogjes (13 paar) enz. is allemaal met de hand gedaan.

Maandagavond 17 oktober was het ploegje voor de derde keer bij elkaar en ging na een gezellige en productieve avond toch nog weer met werk de deur uit om thuis af te maken.

We gaan het redden hoor! En staan zaterdag 29 oktober in Ede met mooie nieuwe Volendamse kletjes op het podium. Inmiddels is ook bijna iedereen eindelijk klaar met het breien van de poffers, de losse mouwen tegen de kou, die met dun garen op pennen nr 1,5 gebreid moesten worden, wat eindeloos duurt! De nieuw aangeschafte omslagdoeken zullen de winterse dracht van het Volendamse kostuum kompleet maken voor het eerst volgende optreden in de kou.

De omslagdoeken en de aanschaf van de materialen voor dit alles is mogelijk gemaakt door de subsidie van de Stichting Zomerfeesten die we ontvingen in 2010.

Daarvoor onze hartelijke dank.

Met dank voor de hulp aan José, Petra, Yvette, Coby, Janneke, Lisette en afwezig deze avond Mirian en Lieneke!