30-jarig jubileum

2002

Jubileum Volksdansgroep OriŽnt groot succes!

Zaterdag 12 oktober 2002 vierde Volksdansgroep OriŽnt uit Culemborg haar 30 jarig jubileum en dit is een heel geslaagde dag geworden. Wel een hele drukke dag, want 's morgens was er eerst nog de kledingbeurs in de Salaamander waarbij OriŽnt inmiddels ook al 10 jaar mede verantwoordelijk is voor de organisatie.

Daarna was er de reŁnie van de Frankrijkreis van afgelopen zomer naar St. Avertin. De getoonde video en de foto's zorgden weer voor veel herkenningsplezier. Jean Pauli werd bedankt voor de organisatie van de reis.

     
         
       
         
Rond 17. 00 uur werd door alle aanwezigen de zaal versierd met oa foto's en vlaggen van de afgelopen reizen. Precies een jaar geleden zat de groep net in China en daarvan werd een hele grote banier opgehangen die daar bij de hotels als welkom bij de ingang hing. Tegelijkertijd werd een voortreffelijke maaltijd klaargezet door Alex Koopmans, waar samen met de inmiddels gearriveerde orkestleden van werd genoten
   
         
     
         
's Avonds was het dan zover: het internationale bal kwam rond 20.30 uur goed opgang, nadat ook eerst nog wat oud-leden begroet konden worden. Het orkest Yia Sou maakte hun reputatie dat ze goed zouden zijn helemaal waar: ze waren werkelijk hartstikke goed. Ze speelden met veel enthousiasme een repertoire, dat heel goed werd ontvangen door de bezoekers van het bal.
   
         
In de eerste korte pauze van het orkest werden door het bestuur de jubilarissen gehuldigd. OriŽnt is een heel hechte vereniging: Als mensen eenmaal lid zijn blijven ze dat ook heel lang, of ze komen vaak na een aantal jaren onderbreking weer terug. De gemiddelde tijd dat de huidige leden lid zijn is 12 jaar!! Er werd dan ook besloten om de mensen te huldigen die al meer dan 15 jaar lid zijn en dat waren er ook al een behoorlijk aantal. Enkele daarvan zijn als 6 jarige bij de kindergroep begonnen zoals Davita Heijmen (15 jaar lid) en Jolanda de Reuver (20 jaar lid). Verder werden bloemen en certificaten uitgereikt aan Riekie de Vos(19), Yvette van Erp(19), Mirian Versloot (22) en Lisette Couwenberg (22).
       
   
Marina Braaksma vierde haar 25 jarig jubileum en kreeg het logo van OriŽnt als zilveren kettinkje omgehangen.  

Ellie Lommers en Petra van Koelen (onze dansleidster)spanden de kroon met allebei 30 jaar. Zij dansen beiden al vanaf de allereerste beginjaren rond 1968, alleen gebeurde dat nog niet onder de officiŽle naam van Volksdansvereniging OriŽnt. Helaas verhinderd deze avond, maar ook een certificaat ontvangen: Marten Holtrop (16), Netty Bonouvrie (18), Hedy de Greef (19) en Kars Veling (21 jaar lid).

   

Na de uitreiking van de certificaten werd er weer heerlijk gedanst en genoten van de muziek van Yia Sou! Rond middernacht gingen de laatste dansers naar huis en kon OriŽnt terugkijken op een geslaagde viering van hun 30-jarig bestaan.